Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kruche z rumem na pieróg

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
masło 250 gram
żółtko jajek 2 sztuki
jajko 1 sztuka
rum 50 gram
sól wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kruche z rumem na pieróg

Masło utrzeć do białości, dodać mąkę, jaja i rum. Zagnieść i włożyć na 1 godzinę do lodówki. Ciasto służy jako punkt wyjścia do przyrządzenia pieroga z różnymi farszami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 01.11.2013 09:54
pierogi inaczej
berys18 30.08.2013 08:19
fajny pomysł
Natalia/tubisiek 01.08.2013 09:45
musi fajnie pachnieć, ciekawe jak smakuje? ;)
smakoszek 07.07.2013 22:41
na pewno pyszny wyjdzie z tego ciasta pieróg
Ewelina38 27.03.2013 13:05
fajne, z rumem jeszcze nie robiłam :)
Ada-Gaba 24.03.2013 07:52
ciekawy przepis
Łukasz15 27.02.2013 11:01
Świetny przepis
Grazyna0211 07.09.2012 14:35
super pomysł
romanrafal
romanrafal 22.08.2012 16:18
ciekawe
ben-ka 20.08.2012 09:29
aromatyczne ciasto.
gacopierz23 10.05.2012 12:51
ciekawe z tym rumem
Krystyna32 18.04.2012 00:05
extra
Marzena34 29.03.2012 14:56
extra
Renia1 23.03.2012 20:58
swietne
cooleczka 16.02.2012 18:47
rzeczywiście ciekawy przepis :)
Ania67 17.01.2012 23:32
superr
joanna77 29.11.2011 10:29
super
Robert10 29.11.2011 09:16
interesujący przepis
ankaryba 09.11.2011 23:40
fajny
IKrakowianka 02.11.2011 07:50
ciekawy przepis
traktorek 13.10.2011 15:27
fajne
m1monika 11.10.2011 23:50
super
Natalia/tubisiek 09.10.2011 19:25
fajne
mirosława4 05.10.2011 19:32
ciekawe
Rybciia 03.10.2011 23:18
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak