Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto zaparzane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
masło 150 gram
woda 1 szklanka
jajko 2 sztuki
sól wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto zaparzane

Zagotować wodę z masłem, po czym wsypać od razu mąkę i wymieszać tak, aby nie było klusek i chropowatości. Ostudzić, wbić jaja. Taka porcja ciasta stanowi produkt wyjściowy do przygotowania ok. 20 pierożków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 12.11.2013 17:38
ciekawy przepis
Beata23 21.09.2013 12:15
robię podobne ciasto
IwonaKa 16.09.2013 21:24
świetny przepis,wykorzystam
gosia56 07.08.2013 08:40
ciekawy przepis
Natalia/tubisiek 04.08.2013 18:51
brzmi ciekawie ;)
Dorota37 14.07.2013 14:38
fajny przepis
Ada-Gaba 06.06.2013 06:44
ciekawy przepis
berys18 28.05.2013 13:09
fajny pomysł
Seba 23.03.2013 10:43
fajny przepis
alaaa 04.09.2012 20:01
ciekawe a z czym robisz te pierożki
olkaaa 24.07.2012 09:06
super przepis
ben-ka 18.07.2012 09:31
fajny przepis.
Krystyna32 27.06.2012 12:22
super
mariel78 27.05.2012 15:51
pyszne
mariel78 27.05.2012 15:51
pyszne
gacopierz23 09.05.2012 19:24
lubię pierogi ciasto na pewno wypróbuję
Ania67 05.05.2012 08:03
superrr
romanrafal
romanrafal 16.04.2012 15:14
smaczne
mirosława4 13.04.2012 17:51
smaczne robię podobne
ankaryba 01.04.2012 20:37
super
Marzena34 29.03.2012 14:57
fajne
RenataZ-et 05.02.2012 19:13
smaczne
teresa18 09.12.2011 20:22
dobre
Iwona51
Iwona51 21.11.2011 08:48
super
Wafelek2601 16.11.2011 07:13
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak