Faszerowana papryka

Faszerowana papryka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    1/2 kg
  • ryż

    1/2 szklanki
  • cebula

    1 sztuka
  • siekana natka pietruszka

    2 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • oliwa

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • papryka

    4 szt
  • mięso mielone

    60 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować ryż na sypko.Paprykę umyć,odkroić wierzchy,a następnie usunąć gniazda nasienne.Cebulę obrać i posiekać.Mielone mięso wieprzowe wymieszać dokładnie z ryżem,cebulą oraz siekaną natką.Dodać jajko.Przyprawić odrobiną soli i pieprzu.Wydrążone papryki napełnić powstałym farszem.Kropić oliwą i piec 35 minut w temperaturze 200 stopni.Pokroić paprykę w plastry i podawać ją z ziemniakami.Na koniec ozdobić kilkoma listkami natki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IwonaKa

05.07.2013 10:37
bardzo lubię faszerowaną paprykę

jeta72

27.04.2012 23:10
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat