Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z galaretką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
cukier 3 łyżki
jajko 1 szt
masło 125 g
galaretka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z galaretką

Wszystkie składniki na ciasto szybko zagnieść, wyłożyć nim formy na babeczki lub w razie ich braku jak u mnie – blaszkę na muffinki. Ciasto nakłuć widelcem i piec w piekarniku na jasno złoty kolor. Wystudzić.

Galaretkę rozpuścić w 300ml wrzątku – wystudzić.

Tężejącą galaretką napełniać zimne kruche babeczki. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 05.05.2014 17:27
wspaniałe babeczki
Adamorek 01.05.2014 22:28
smacznie wyglądają
dorota20w 26.06.2012 15:05
dziekuję
Zoso 20.06.2012 22:43
dobre
gosia47-47 06.09.2011 19:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak