Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

Wbić do miski jajka, wsypac cukier i miksować do uzyskania gęstej masy. Nastepnie dodać mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać, wylać na blachę i piec ok 20 min., w 160 *C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malkontent Kr
Malkontent Kr 03.12.2017 22:36
W kontekście poniesionych kosztów i nakładu pracy to przepis jest rewelacyjny.
Jolanta40 24.10.2016 08:44
dobry biszkopt to podstawa
sezamek 20.10.2016 11:19
w biszkopcie proszek ?
gosia47-47 06.09.2011 19:04
robię tak samo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak