Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miseczki z borowikami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 opakowania
jajko
bulion 2/3 szklanki
śmietana 12% 3 łyżki
natka pietruszki
pieprz
borowiki 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Miseczki z borowikami

Ciasto rozwinąć, szklanką wyciąć krążki. W 2/3 krążków kieliszkiem zrobić otworki w środku. Na każdy pełny krążek położyć po 2 krążki z otworkami. Ułozyć na blaszce, piec 20 min, w 200*C. Pokrojone grzyby przesmażyć na maśle. Wlać bulion, dodać natkę, przyprawić, dusić 20 min. Śmietanę ubić z jajkiem, dodać do sosu, zagotować, przyprawić do smaku. Francuskie miseczki wypełnić sosem borowikowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak