Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszkowa zupa z fetą i grzankami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
ser feta 1/2 opakowania
pieprz
chleb tostowy 4 kromki
masło kilka łyżek
Czosnek suszony Prymat
kostki rosołowe 2 szt
oliwa kilka łyżek
groszek zielony 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Groszkowa zupa z fetą i grzankami

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany czosnek i cebulę- podsmażamy- zalewamy wszystko wodą (5 szklanek) i wrzucamy groszek oraz kostki rosołowe.
Gotujemy aż groszek będzie miękki.
Miksujemy zupę- dodawając stopniowo fetę- przyprawiamy do smaku.
Chleb kroimy w kosteczkę i smażymy na roztopionym masle- posypujemy czosnkiem granulowanym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 16.04.2012 12:24
super
joanna77 13.03.2012 11:08
wow
Małgosia6 05.11.2011 12:06
fajna zupka
ronald88 19.10.2011 17:46
super
Justa32 18.09.2011 09:17
smaczna
monika141 13.09.2011 19:03
uwielbiam takie zupki
Natalia40 12.09.2011 12:00
bardzo fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak