Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak nadziewany kaszą gryczaną i grzybami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
włoszczyzna 1 opakowanie
jajko 2 sztuki
kasza gryczana 25 dag
masło 2 łyżki
majeranek do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
grzyby suszone 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak nadziewany kaszą gryczaną i grzybami

Kurczaka natrzeć zmiażdżonymi ząbkami czosnku, solą i majerankiem. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. Grzyby namoczyć, włoszczyznę oczyścić.

Zalać litrem wody i gotować 20 minut. Odcedzić warzywa i grzyby. Kaszę ugotować w wywarze na sypko. Ugotowaną kaszę wymieszać z żółtkami, pianą z białek, grzybami, natką pietruszki, solą i pieprzem. Kurczaka napełnić farszem. Włożyć do naczynia, dodać masło i piec ok. godziny w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina16 07.05.2012 14:03
pyszny nadziewany kurczak
cooleczka 10.12.2011 14:10
bardzo lubię kaszę gryczaną i grzyby - będę musiała spróbować :)
misia53 04.11.2010 13:18
To może być mój smak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak