Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne borowiki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borowiki 500 gram
bulion 100 ml
masło 2 łyzki
cebula 1 sztuka
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne borowiki

Na maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy pokrojone w plastry borowiki. Podsmażamy ok 10 minut. Zalewamy bulionem i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku . dodajemy mąkę rozrobiona w małej ilości zimnej wody. Podajemy z bułeczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 30.09.2011 21:13
smaczne
Emilia22 06.09.2011 14:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak