Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki z szynki z musem kurkowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 50 dkg
kurki 30 dkg
masło 2 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana słodka 5 łyżek
olej 5 łyżek
czosnek 1 ząbek
serek śmietankowy 80 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki z szynki z musem kurkowym

Kroki postępowania

1
Szynkę pokroić w niewielkie, cienkie plastry, rozbić tłuczkiem.
Krok 1 - Bitki z szynki z musem kurkowym foto
2
Kurki oczyścić, usmażyć na maśle.
Krok 2 - Bitki z szynki z musem kurkowym foto
3
Mięso oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny, usmażyć na oleju.
Krok 3 - Bitki z szynki z musem kurkowym foto
4
Kurki przełożyć do wysokiego naczynia. Dodać do nich serek, obrany czosnek, śmietanę i olej. Zmiksować blenderem. Doprawić do smaku solą.
Krok 4 - Bitki z szynki z musem kurkowym foto
5
Gotowym musem polać mięso.
Krok 5 - Bitki z szynki z musem kurkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 22.08.2012 22:02
Rewelacyjny przepis. Potrawa godna mistrzów.
Jastinka 08.03.2012 11:59
świetne
Marlena/Kinia 29.10.2011 14:14
Mniam, co za pyszności!
pacpaw 10.09.2011 19:47
kremu z kurek jeszcze nie jadłem także w postaci zmiksowanej chetnie bym spróbował
Weronika_eM 09.09.2011 22:16
super się prezentuje
BernadettaP 09.09.2011 09:02
Uwielbiam kurki, ale wolę je w całości...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak