Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety z pangi z sosem chilli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pangi 4 szt
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
skórka cytrynowa
sól
sos chili 2 (słodki)

Przepis i sposób przygotowania na: filety z pangi z sosem chilli

Jedną łyżkę oliwy mieszamy s sosem chilli sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Rybę rozmrażamy kroimy na dzwonka nacieramy solą i marynatą .Do żaroodpornego naczynia wlewamy pozostałą oliwę na niej układamy pokrojoną w piórka cebulę i rybę,polewamy marynatą a na wierzchu układamy cienkie paseczki skórki cytrynowej.Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 27.10.2011 14:10
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak