Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z cebuli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 4-5 sztuk
serek topiony śmietankowy duży 150 gram
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 2 łyżki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z cebuli

Cebulę obrać pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Gdy cebulka się zarumieni dodać mąkę i zmniejszyć gaz. Przełożyć do garnka cebulę i zalać 1,5 l wody i dodać kostkę rosołową i serek topiony. Gotować do rozpuszczenia serka. Następnie zmiksować blenderem. Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzenciak1985 06.05.2012 16:14
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak