Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w whisky

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4 sztuki
whisky 1/4 szklanki
cynamon do smaku
miód 2 łyżki
imbir do smaku
masło 1 łyżka
cukier waniliowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w whisky

Gruszki smażymy na maśle. Dodajemy miodu i whisky w takiej ilości, żeby powstał syrop. dodać cynamon, imbir i cukier waniliowy. Delikatnie wymieszać. Podawać na ciepło z lodami waniliowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak