Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ocet winny

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórki jabłek
cukier 3 dag
woda 1 (gotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Ocet winny

Obierki z jabłek przekładamy do większego słoika ,zalewamy wodą z cukrem(tak aby skórki były przykryte)słój przykrywamy gazą i odstawiamy do fermentacji na 7-8 tygodni.Po tym czasie przelewamy przez geste płótno i rozlewamy do butelek . Zostawiam czysty ocet lub dodajemy do butelek dodatki które nam aromatyzują ocet.
Przechowywać w chłodnym miejscu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak