Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z rabarbaru i kiwi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 70 dag
kiwi 5 sztuk
cukier żelujący 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z rabarbaru i kiwi

Rabarbar kroimy na 2 cm kawałki.Kiwi obieramy,miąższ kroimy w kostkę.Składniki przekładamy do rondla,dodajemy cukier,gotujemy 4 minuty na mocnym ogniu,ciągle mieszając.Łyżką zbieramy pianę,która tworzy się na powierzchni.Konfiturę przekładamy do umytych,wyparzonych słoików,szczelnie zamykamy.Z podanych proporcji otrzymamy 4 słoiki o pojemności około 450 ml.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 21.11.2013 08:36
bardzo ciekawe połączenie
hastalavista 26.12.2011 13:42
cudowna do jedzenia zimą
Barbara/zuza22_85 17.12.2011 16:36
super :)
mala2021 13.12.2011 08:37
ciekawe połączenie
berys18 04.12.2011 16:51
świetny pomysł
Wacław 11.10.2011 09:53
fajne zestawienie owoców
rutynka 10.10.2011 11:40
smakowita!
joanna77 23.09.2011 21:41
super
Ania67 21.09.2011 22:38
fajna
kulek 14.09.2011 15:49
super
teresa18 13.09.2011 20:29
super
AgaS10 11.09.2011 20:17
pycha:)
Robert10 08.09.2011 09:13
wyśmienita
suzana 06.09.2011 16:00
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak