Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowy ocet

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 25 dag
ocet 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy ocet

Maliny przebieramy,opłukujemy i osączamy.Owoce przekładamy do słoika,zalewamy octem i dokładnie zamykamy.Odstawiamy na tydzień w chłodne miejsce.Gotowy ocet malinowy przecedzamy przez gęstą gazę..Wlewamy do butelek i szczelnie zamykamy.Używamy do aromatyzowania surówek i sałatek.Polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 22.11.2013 07:26
zrobię latem!
Krystyna32 08.02.2012 09:18
extra
Krystyna32 08.02.2012 09:18
extra
Rogalik 31.01.2012 21:37
dobry
irenka 07.01.2012 21:35
super
Wacław 02.11.2011 08:34
ciekawy pomysł !
joanna77 23.09.2011 21:42
fajny
kulek 14.09.2011 15:50
super
AgaS10 11.09.2011 20:16
fajny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak