Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane cytryny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryny 4 szt
mięta 4 listki
serek mascarpone 4 łyżki
czekolada biała 1 szt
miód pitny 25 ml
maliny świeże

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane cytryny

Cytryny dokładnie sparzamy przecinamy je na wysokości 1/3 wydrążamy łyżeczką zawartość większych części mniejsze kapelusze zostawiamy.W rondelku rozpuszczamy w miodzie pitnym tabliczkę białej czekolady podgrzewając na małym ogniu.Odstawiamy mieszamy z serkiem mascarpone i przekładamy krem do wydrążonych cytryn a na wierzch kładziemy po jednej malinie i przykrywamy czapeczką.Wstawiamy do lodówki aby mus czekoladowy zastygł.Przed podaniem między czapeczkę a pozostałą część wkładamy listek melisy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 02.01.2012 09:21
bardzo oryginalne i proste zarazem, SUPER :)
indi 28.10.2011 10:17
nigdy bym na coś takiego nie wpadła, fajne
iza15 16.10.2011 15:56
superowe
dorotka0000025 14.09.2011 10:07
pomyslowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak