Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser kaszkowo czereśniowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 900 ml
margaryna Kasia 200 g
cukier 3/4 szk
cukier waniliowy 1 szt
kasza manna 1 szk
galaretka cytrynowa 1 szt
komopot czereśniowy 1 litrowy słoik
Biszkopty 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Deser kaszkowo czereśniowy

Biszkopty przekroić na pól i ułożyć naokoło średniej tortownicy.
Mleko zagotować z margaryną i cukrem oraz cukrem waniliowym.
Gdy mleko się gotuje wsypać kaszę mannę energicznie mieszając aby nie powstały grudki.
Gotować chwilę aż masa zgęstnieje.
Gorącą masę wyłożyć do tortownicy, biszkopty mają tworzyć ściankę.
Masę schłodzić.
Czereśnie z kompotu wydrylować a sok ( u mnie było 1,5 szklanki ) zagotować.
Do gorącego soku wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać.
Na wystudzoną masę wyłożyć czereśnie, następnie polać tężejącą galaretką.
Deser wstawić do lodówki aby galaretka dobrze się ścięła.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 21.04.2013 11:10
świetnie wygląda
cukiereczek 11.11.2011 07:48
nie mogę się napatrzeć piękny
monika141 15.09.2011 15:49
świetne ciasto
ZEWA 13.09.2011 12:51
I co najważniejsze, proste i smaczne
Beatris 13.09.2011 10:59
Bardzo lubię takie desery.
Gosia40 06.09.2011 13:39
Ach te czereśnie!!! Pychota:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak