Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 900 gram
cukier 600 gram
spirytus 200 ml
wino 200 ml
sok z cytryny 1 sztuka
Goździki całe Prymat kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki marynowane

Gruszki dokładnie myjemy, ki=roimy na pół i wycinamy gniazda nasienne. Skrapiamy obficie sokiem cytrynowym aby nie ściemniały. Szklankę wody gotujemy z cukrem, wkładamy gruszki dolewamy wino i gożdziki i gotujemy 10 minut. następnie gruszki układamy w wyparzonych słoikach a do powstałego soku dodajemy spirytus, zalewamy gruszki. szczelnie zakręcamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak