Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłażan zapiekany z serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bakłażan 1/2 kg
oliwa
masło do formy
ser topiony 15 dkg
sól
pieprz
bulion warzywny 1/2 szklanki
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: bakłażan zapiekany z serem

Bakłażana myjemy obieramy ze skóry i kroimy w plastry lekko solimy i obsmażamy na rozgrzanej oliwie lub oleju.Olej dodajemy stopniowo bo bakłażan bardzo szybko go wchłania.Podsmażone plastry układamy w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem wlewamy bulion posypujemy natką na wierzch układamy plastry sera i zapiekamy do zarumienienia.Fajnie smakuje z pikantnym sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 07.03.2012 17:09
mnaim
Krystyna32 26.10.2011 17:36
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak