Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa z dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 900 gram
kiełbasa zwyczajna 200 gram
bulion 800 ml
ziemniaki 6 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
jogurt naturalny 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa z dyni

Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Ziemniaki, i dynię obieramy , kroimy w kostkę. Podsmażamy na tłuszczu powstałym ze smażenia kiełbasy. Smażymy ok 3 minuty. Następnie warzywa zalewamy bulionem i dusimy do miekkości, dodajemy podsmażoną kiełbasę . Doprawiamy do smaku. Dodajemy jogurt.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 11.02.2012 08:28
uwielbiam takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak