Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka w chrupiącej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 sztuki
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat do smaku
płatki kukurydziane do panierowania
ser gouda 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka w chrupiącej panierce

Filety myjemy. osuszamy i rozbijamy przez folię. W każdy wkładamy plaster sera. Kotlet zwijamy na pół. Panierujemy w jajku Z przyprawami. a następnie w płatkach kukurydzianych. Układamy w blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 35 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak