Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśnie smażone

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 5 kg
cukier 1-2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśnie smażone

Wiśnie drylujemy, zasypujemy cukrem (ile kto lubi i w zależności od słodkości owoców) i smażymy w garnku z grubym dnem (lub rondlu) na średnim ogniu aż prawie wszystkie soki odparują (tj. co najmniej 4-5 godzin). Gorące przekładamy do słoików i pasteryzujemy około 8-10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.12.2011 17:25
Smaczna rzecz.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak