Dorsz pieczony

Dorsz pieczony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    1 kg
  • zielona papryka

    2 sztuki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • oregano

    1 łyżeczka
  • natka pietruszka

    1 łyżeczka
  • olej

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • sól

    - -
  • pieprz czarny mielony

    1 łyżeczka
  • bułka tarta

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Dorsza opłukać, osuszyć, doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i natrzeć musztardą. Kawałki ryby układać w naczyniu do zapiekania, posypać oregano i natką, przekładać oczyszczoną pokrojoną w krążki papryką. Wierzch posypać tartą bułką i rozłożyć kawałeczki masła. Piec 40 min. w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. W razie potrzeby wlać 4-5 łyżek wody. Podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pani Domu

23.05.2012 18:51
super dorsz

Pani Domu

23.05.2012 18:51
super dorsz

iza15

08.05.2011 22:58
smaczności

AgaS10

04.02.2011 19:51
ja równiez rybki uwielbiam:)

Barbara55

28.06.2010 15:19
ryby uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat