Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasto na tartę

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 250 gramów
masło 125 gramów
żółtko jajek 2
cukier puder 2 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto na tartę

Mąkę pszenną wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać zimne masło, najlepiej pokrojone w kawałki, rozgnieść je w palcach z mąką. Następnie dodać żółtka i zagnieść na gładką twardą masę. Obowiązkowo przed rozwałkowaniem schłodzić w lodówce ok 1 godzinę. Ciasto jest niezwykle delikatne i kruche, niezbyt słodkie, nie zawiera proszku do pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 07.09.2012 13:50
dobry przepis
Dorian 17.09.2011 22:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak