Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kabaczka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kabaczek 1 szt
papryka czerwona 2 szt
cebula biała 2 szt
marchew 3 szt
kiełbasa swojska 300 gram
pomidory 1 kg
kostki rosołowe 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 1
sól 1
masło klarowane 2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kabaczka

Cebulę kroimy w kostkę, kiełbasę w plasterki i smażymy na maśle klarowanym, przerzucamy do garnka. Dodajemy pokrojoną w większą kostkę paprykę i marchew w plastrach, dusimy 10 minut. Dodajemy kabaczka pokrojonego w większą kostkę. Podlewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową i ziele angielskie. Pomidory obieramy ze skórki, dusimy 10 minut, miksujemy, przecieramy przez sito i dodajemy do warzyw z kiełbasą. Bigos doprawiamy solą, pieprzem i kucharkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 21.03.2012 17:06
wygląda kusząco
Sarenka 17.12.2011 16:06
Pyszne zdrowe i kolorowe :))
gusia1000 13.12.2011 17:20
Taki, to ja lubię.
Wacław 27.11.2011 10:15
super pomysł,pyszny ten bigos !
pacpaw 30.10.2011 19:09
pomysłowe. do tej pory robiłem głównie z kapusty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak