Golonka po Bawarsku

Golonka po Bawarsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duże golonki

    2 sztuki
  • smalec

    3 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • ziemniak

    1 sztuka
  • liść laurowy

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • kapusta kiszona

    75 dag
  • jabłko winne

    2 kilka dużych szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skórę golonek lekko nacinamy w kratkę i obgotowujemy je ok.15 minut.Wyjmujemy,osączamy,nacieramy solą i pieprzem i układamy na kratce w mocno nagrzanym piekarniku pod kratką ustawiamy brytfankę,do której będzie ściekał tłuszcz.Pieczemy 2 godziny często obracając.Drobno pokrojone jabłka i cebulę podsmażamy na smalcu,dodajemy kapustę,liść laurowy,sól,pieprz i dusimy.Pod koniec dodajemy starty surowy ziemniak.Kapustę wykładamy na półmisek,na niej kładziemy upieczone golonki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ronald88

31.07.2011 09:28
pychota

Anna146

11.07.2011 07:11
smacznie wygląda

buksiak12

29.08.2010 14:54
mniam mniam

Dorota71

29.08.2010 14:18
przepis godny wypróbowania

Emilia22

29.08.2010 13:30
bardzo ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat