Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki kiszone 5 szt
ziemniaki 3 szt
marchew 2 szt
kostki rosołowe 3 szt
śmietana 12% 100 ml
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa

Ziemniaki kroimy w kostkę, marchew ścieramy na grubej tarce, gotujemy w 1.5 litra wody, wrzucamy kostki rosołowe, ziele angielskie i liść laurowy. Gdy warzywa będą miękkie, dorzucamy starte ogórki i gotujemy jeszcze 5 minut. Wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 02.11.2012 18:39
piątkowa zupka,pycha
fictor123 09.04.2012 08:55
extra
gusia1000 11.12.2011 13:39
Lubię taką zupę.
pacpaw 30.11.2011 21:10
gęste są najlepsze
BernadettaP 05.09.2011 21:40
To jest szybka ogórkowa dla zapracowanych. Oczywiście o wiele lepiej ugotować ogórkową na wywarze z mięsa i włoszczyzny (a nie na samej włoszczyźnie), ale przepisu na ogórkową szukać będą raczej panie, które nie znają się za bardzo na gotowaniu, dlatego postanowiłam im życie ułatwić :-)
Henryka2 05.09.2011 20:35
Klasyczna ogórkowa, tylko czy nie lepiej dodać zamiast kostek włoszczyznę?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak