Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar francuski

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydło wołowe 500 g
jajko 1
Musztarda francuska Prymat 4 łyżeczki
sos sojowy 4 łyżki
cebula 1
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar francuski

Kroki postępowania

1
Skrzydło wołowe przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa jeden raz. Wbijamy jajko, dodajemy musztardę francuską oraz sos sojowy.
Krok 1 - Tatar francuski foto
2
Mięso wyrabiamy z przyprawami na jednolitą masę. Cebulę bardzo drobno kroimy. Z mięsa na talerzu formujemy kotleciki, które dookoła obsypujemy kostką cebuli.
Krok 2 - Tatar francuski foto
3
Całość posypujemy świeżo mielonym pieprzem kolorowym. Smacznego.
Krok 3 - Tatar francuski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 06.09.2011 23:47
@Jolanta tez nie wiedziałem do niedawna. Jest to część wołowiny dokładniej udźca wołowego
Agnieszka_B 06.09.2011 20:40
Nigdy nie lubiłam tatara... I mimo, że Twój wygląda znakomicie to nie wiem czy bym spróbowała:))
Jolanta_P-S 06.09.2011 20:22
a co to jest skrzydło wołowe?
Anna146 06.09.2011 05:46
uwielbiam tatar

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak