Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa swojska 15 dag
cebula 1 szt
koper świeży 1 pęczek
pieprz 1
Kucharek przyprawa do potraw 1
marchew 2 szt
ziele angielskie 8 szt
boczek wędzony 20 dag
bulion 1 kostka
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty

Kapustę drobno poszatkować, dodać startą na grubych oczkach marchewkę. Wlać szklankę wody, wrzucić kostkę rosołową, liście laurowe i ziele angielskie, dusić około 15 minut. Na patelni przesmażyć boczek, kiełbasę i cebule pokrojone w drobną kostkę, dorzucić do kapusty. Wymieszać z drobno posiekanym koperkiem. Doprawić do smaku kucharkiem i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.12.2011 13:36
Lubię taki.
BernadettaP 11.11.2011 10:37
No tat, tylko ktoś \"życzliwy\" dodał zdjęcie, które nie odzwierciedla efektu końcowego i nie jest bigosem z młodej, ale ze starej kapusty i wygląda jak... Zgłaszam je do usunięcia i mam nadzieję, że DS szybko zrobi z nim porządek, bo pod takim \"efektem końcowym\" ja się nie podpisuję...
Małgorzata113 05.09.2011 19:23
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak