Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

herbaciane jaja z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
napar mocnej herbaty 2 szklanki
pieczarki do smaku
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: herbaciane jaja z pieczarkami

Ugotowanych na twardo jaj skorupki lekko potłuc( kiedy jeszcze są ciepłe) A następnie zanurzyć je w wywarze z herbaty na 3 godziny. Po tym czasie obrać je ze skorupki, przekroić na pół. Oddzielić żółtko od białka. Pieczarki bardzo drobno pokroić i zeszklić na maśle z cebulą. Dokładnie wymieszać żółtka z pieczarkami. Przyprawić. Wypełnić farszem połówki jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 19.09.2011 20:50
mniam
szyba 05.09.2011 19:50
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak