Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowe naleśniki

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2% 500 ml
mąka 1,5 szklanki
jaja 2 szt
cukier 3 łyżki
jabłka 5 szt
cukier puder 1
olej do smażenia 1

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowe naleśniki

Z mleka, mąki, jajek i cukru robimy ciasto naleśnikowe. Jabłka trzemy na tarce na grubych oczkach i dodajemy do ciasta naleśnikowego, dokładnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanym oleju nieduże placki. Podajemy ciepłe posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlena/Kinia 15.02.2012 18:29
ciekawe
aga130982 04.01.2012 07:40
pyszne
gusia1000 10.12.2011 17:05
Robię i mi smakują.
kriso 07.09.2011 17:29
rewelacyjny przepis
BernadettaP 07.09.2011 07:02
Misia53, moje naleśniki są inne. Spojrzałam właśnie na Twój przepis i faktycznie jest podobny, ale ja nie używam wody (do żadnych naleśników) i podałam dokładne proporcje :-)
misia53 07.09.2011 00:26
szybkie i smaczne ....w moich przepisach jako placki raz ,dwa, trzy....
BernadettaP 05.09.2011 21:42
Pani Henryko, placuszki są z ciasta naleśnikowego, stąd nazwa. Wystarczy troszkę pomyśleć co autorka miała na myśli :-)
Henryka2 05.09.2011 20:47
Placuszki, ciekawy pomysł, ale to placuszki, a nie naleśniki.
szyba 05.09.2011 19:53
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak