Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z \"resztek\".

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso od poprzedniego obiadu
kostka mięsna
margaryna
mąka
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z \"resztek\".

Kroki postępowania

1
Mięso które zostało mi z poprzedniego obiadu kroję w kostkę i wrzucam do garnka na margarynę.
Krok 1 - Gulasz z \"resztek\". foto
2
Podsmażam trochę, przyprawiam, dodaję pieczarki (które też zostały mi od obiadu z poprzedniego dnia) i podlewam wodą. Dodaję również kostkę mięsną i duszę pod przykryciem.
Krok 2 - Gulasz z \"resztek\". foto
3
Zaciągam sos wodą z mąką (łyżka mąki i ćwierć szkl. wody).
Krok 3 - Gulasz z \"resztek\". foto
4
Polewam gulaszem ziemniaczki :)
Krok 4 - Gulasz z \"resztek\". foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 06.09.2011 13:57
Tego typu potrawy są bardzo smaczne. W dodatku szybko się je przygotowuje.
Anna146 05.09.2011 19:25
uwielbiam obiady tego typu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak