Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek cygański

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
mąka pszenna 1 szklanka
cukier 3 szklanki
posiekane morele 5 dag
rodzynki 5 dag
posiekane figi 5 dag
posiekane suszone śliwki 5 dag
osiekana skórka pomarańczowa 5 dag
migdały siekane 5 dag
rum 100 ml
daktyle 5 dag
orzechy włoskie 5 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek cygański

Bakalie mieszamy z rumem i odstawiamy na 15 minut.Jajka ucieramy z cukrem do białości a następnie stale ucierając dodajemy po łyżce mąki.Następnie dodajemy bakalie , mieszamy . Ciasto wylewamy do wysmarowanej formy .Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 26.11.2011 18:31
interesujący

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak