Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka pieczona z serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1/2 kg
ser żółty 15 dkg
jajko 6 szt
masło 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: papryka pieczona z serem

Umutą i osuszoną paprykę opiekamy w piekarniku i wkładamy do ostygnięcia do foliowej torby a następnie zdejmujemy skórkę przecinamy na połówki ,wyjmujemy pestki.Ser ścieramy na tarce i mieszamy z roztrzepanymi jajkami i solimy.W wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu układamy połówki papryk do środka wkładamy masę jajeczną i na wierz dajemy odrobinę masła.Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 23.10.2011 17:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak