Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z kotlecikami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szkl
białe wino 1 szkl
bulion drobiowy 2,5 szkl
cebula 1 szt
parmezan starty 1/2 szkl
masło 6 łyżek
oliwa 3 łyżki
medliony wieprzowe 4 szt
szałwia 8 listków
pieprz do smaku
boczek 4 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z kotlecikami

1. Na 3 łyżkach masła przesmaż cebulę, wsyp ryż i smaż minutę. Wlej połowę wina, gotuj aż odparuje. Powoli wlej 1,5 szklanki bulionu. Gdy ryż wchłonie płyn dopraw pieprzem i dodaj parmezan.
2. Medaliony lekko rozbij, natrzyj pieprzem, obłóż boczkiem i szałwią. Zepnij wykałaczkami. Obsmaż na reszcie masła i oliwie, wlej pozostałe wino i bulion. Duś 10 min. Podawaj do risotta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 06.09.2013 00:06
super danie
Anna152 13.04.2012 07:15
super
zdzislawa2 12.04.2012 13:27
ekstra
Krystyna32 07.09.2011 00:17
extra
kriso 05.09.2011 18:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak