Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki egzotyczne

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 2 szklanki
żółtko jajek 2
cukier puder 2/3 szklanki
margaryna 20 dkg
olejek cytrynowy
Krem:
śmietana 30% 300 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyzeczki
cukier puder 0,5 szklanki
sok z cytryny 1
reszta:
cytryna
liście mięty i melisy
perełki różowe

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki egzotyczne

Kroki postępowania

1
Zarobić wszystkie składniki na ciasto i na 30 minut włożyć do lodówki. Rozwałkować i wykrawać foremkami do babeczek. Piec w tych foremkach. Ciasto samo się uformuje.
Krok 1 - Kruche babeczki egzotyczne foto
2
Cytryne pociąć na cieniutkie plasterki.
Krok 2 - Kruche babeczki egzotyczne foto
3
Przygotowac żelatyne i ostudzić ją. Śmietanę ubic na sztywno z cukrem pudrem. Pod koniec dodać żelatynę oraz sok z cytryny i zmiksowac. Nakładac na babeczki.
Krok 3 - Kruche babeczki egzotyczne foto
4
Udekorowac plasterkami cytryny i listkami.
Krok 4 - Kruche babeczki egzotyczne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 15.05.2012 23:50
lubie
ewasylwia 06.09.2011 11:32
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak