Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z kremem szczypiorkowym i warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka krupczatka 2 szklanki
margaryna 20 dkg
żółtko jajek 2
Bazylia suszona Prymat
Szafran nitki Prymat
Krem:
serek homogenizowany 100 g
jajko 2
szczypiorek
reszta:
ser żółty
papryka czerwona
ogórek
pomidorki koktajlowe

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z kremem szczypiorkowym i warzywami

Kroki postępowania

1
Zarobić wszystkie składniki na ciasto i na 30 minut włożyć do lodówki. Rozwałkować i wykrawać foremkami do babeczek.Z wierzchu posypac szafranem i bazylią. Piec w tych foremkach. Ciasto samo się uformuje.
Krok 1 - Babeczki z kremem szczypiorkowym i warzywami foto
2
Warzywa i ser pokroic na małe kawałki.
Krok 2 - Babeczki z kremem szczypiorkowym i warzywami foto
3
Jajka ugotować. Drobno pokroic i wymieszać z serkiem, do tego dodac drobno posiekany szczypiorek i doprawić do smaku. Krem nałożyc na babeczki i udekorować kawałkami sera, papryki czerwonej, ogórka i rzodkiewką.
Krok 3 - Babeczki z kremem szczypiorkowym i warzywami foto
4
Podawać na tacy udekorowanej pomidorkami, szczypiorkiem, pietruszka i przyprawami.
Krok 4 - Babeczki z kremem szczypiorkowym i warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak