Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wołowa z pomidorkami koktajlowymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 120 g
pomidorki koktajlowe 1 szkl
oliwa 1 łyżka
ocet balsamiczny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wołowa z pomidorkami koktajlowymi

Mięso oprósz solą i pieprzem. Podsmaż na oliwie, przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w temp 180 stopni ok 10 min. Pomidorki przekrój na połówki, przypraw solą, pieprzem i octem balsamicznym. Dodaj do mięsa i zapiekaj jeszcze 3 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 21.05.2012 08:52
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak