Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka czekoladowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
masło 1 kostka
cukier 1/2 szklanki
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 szt
aromat rumowy
tłuszcz do formy
Polewa:
masło 3 łyżki
kakao 2 łyżki
cukier 1/2 szklanki
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: babka czekoladowa

Jajka i cukier ubijamy na pianę wsypujemy wymieszane z proszkiem do pieczenia kakao i nadal ubijając dodajemy dwa rodzaje mąki,na koniec wlewamy rozpuszczone ale nie gorące masło.Jeszcze chwilę razem ubijamy po czym wylewamy cisto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.Pieczemy godzinę.Rozpuszczamy masło dodajemy cukier i gotujemy,wsypujemy kakao i wlewamy wodę i gotujemy aż masa zacznie gęstnieć wtedy dekorujemy ciasto.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 02.10.2012 14:14
pycha
angelika14 22.06.2012 10:36
pyszna babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak