Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka marmurkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 20 dkg
cukier waniliowy 1 szt
mąka pszenna 15 dkg
mąka ziemniaczana 15 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 4 szt
czekolada w proszku 2 łyżki
kakao 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: babka marmurkowa

Masło ucieramy lub miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym a następnie dodajemy po jednym żółtku .Mąkę pszenną i ziemniaczaną mieszamy z proszkiem do pieczenia i powoli dodajemy do ubitej masy.Delikatnie mieszamy ze sztywną pianą ubitą z białek.Połowę ciasta przelewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.Do pozostałej części dodajemy kakao,czekoladę orza śmietanę.Wylewamy ciemne ciasto do formy i mieszamy z białym widelcem.Wstawiamy do gorącego piekarnika i pieczemy 40 min.Babkę posypujemy cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Chojłówna 01.09.2012 11:28
moja ulubiona:)
Chojłówna 01.09.2012 11:28
moja ulubiona:)
Krystyna32 18.11.2011 14:35
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak