Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka faszerowana mięsem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt
mięso mielone drobiowe 1/2 kg
cebulka młoda 1 pęczek
sos słodko-kwaśny 2 łyżki
bulion warzywny 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ketchup pikantny 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: papryka faszerowana mięsem

Papryki myjemy odcinamy ogonki i usuwamy gniazda nasienne oczyszczamy z pestek..Cebulki kroimy drobno dodajemy do mięsa doprawiamy solą pieprzem i sosem.Farsz mieszamy rozkładamy do papryk lekko potrząsając aby się cały zmieścił.Do rondelka wlewamy szklankę wody i gotujemy dodajemy kostkę bulionu i mieszamy następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i ketchup.Papryki układamy pionowo i dusimy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości około pół godziny.Przed końcem zdejmujemy pokrywkę aby sos zgęstniał i stał się zawiesisty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 09.03.2012 18:22
uwielbiam!!!
Krystyna32 28.10.2011 12:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak