Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poniedziałkowa zapiekanka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

MAKARON GRUBY 30 dag
gotowane mięso 30 dag
papryka czerwona 1 szt
mleko 1 szklanka
mąka 3-4 łyżki
masło 1/3 kostki
ser żółty 15 dag
sól i pieprz do smaku
Kucharek SMAK LATA do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Poniedziałkowa zapiekanka

makaron gotujemy lub wykorzystujemy ten z poprzedniego dnia, mięso lub wędlinę przesnmażamy razem z cebulką i pokrojoną papryką, z mleka i mąki robimy sos beszamelowy.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy masłem, wykładamy połowę makaronu, na to połowę mięsa, makaron i reszta mięsa. Wszystko zalewamy przygotowanym sosem, musi go być sporo, posypujemy startym żółtym serem
Wkładamy do piekarnika na 30 minut w temperaturę 180-200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 07.05.2012 21:59
uwielbiam takie zapiekanki
jolajka 06.09.2011 17:13
dziś była powtórka, pycha!!!
pawel6 05.09.2011 20:18
Apetyczna zapiekanka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak