Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepa faszerwowana mielonym mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka 4 sztuki
mielone mięso 250 g
sól
pieprz
pomidory 2 sztuki
koperek
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepa faszerwowana mielonym mięsem

Kalarepki obieramy ze skórki i gotujemy w wodzie przez mniej więcej 30 minut, aż będą miękkie.
Mięso mielone, najlepiej z inyka posmażamy na niewielkiej ilości oleju, doprawiając do smaku solą i pieprzem. na koniec dodajemy pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę. Mieszamy i dusimy chwilę, dodajemy posiekany koperek i dokładnie mieszamy.
Ugotowane kalarepki odcedamy i wydrążamy środek za pomocą łyżki. W powstałe wgłębienie nakłądamy mięsny farsz i wstawiamy do żarodopornego naczyniaz odrobiną oleju. Pieczemy w 180 stopniach ok 30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 21.04.2012 12:41
fajne
tomosatomos 08.04.2012 07:33
jeszcze nie jadłem
caffee_tea 03.03.2012 12:59
pyszności
caralajna 27.02.2012 20:42
coś takiego :) sweet babe
rjustysia 14.11.2011 09:59
Czadowe te zdjęcia! :)
mikrusiak 05.09.2011 15:25
heh ale focia :0)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak