Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta pekińska zapiekana

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 główka
por 1 szt
słonina wędzona 5 dkg
mąka 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól
cukier
pieprz
masło do formy
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta pekińska zapiekana

Kapustę myjemy osączamy i gotujemy z porem we wrzątku z dodatkiem soli i cukru,następnie wyjmujemy odsączamy a kapustę kroimy wzdłuż na cztery części i układamy w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym,obok układamy pokrojonego na dwu centymetrowe plastry pora.Na patelni zarumieniamy skwarki wyjmujemy je łyżką cedzakową i układamy na warzywach a z pozostałego tłuszczu na patelni i mąki robimy zasmażkę rozprowadzamy ją szklanką wywaru z gotowanych warzyw i doprawiamy do smaku sokiem z cytryny,solą pieprzem i cukrem i wlewamy do warzyw,posypujemy ziołami i zapiekamy w nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 05.09.2011 11:36
bardzo ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak