Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 8 szt
cebula 1 szt
ser żółty 50 gram
jajko 3 szt
mozzarella 1 szt
sól 1
olej 150 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 gram
Pieprz biały mielony Prymat 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane

Duże pieczarki dokładnie myjemy, odcinamy nóżki, które kroimy w drobną kostkę, Posiekane nóżki pieczarek mieszamy z pokrojoną drobno cebulą i mozzarellą oraz jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem Pieczarki nadziewamy farszem. Obtaczamy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej wymieszanej ze startym żółtym serem. Smażymy na głębokim oleju. Podajemy z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.12.2011 19:53
Pycha.
Lotar 08.09.2011 08:34
Smakowity przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak