Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kurkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 40-50 dkg
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki
pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
marchew 1 duża sztuka
pietruszka korzeń 1 sztuka
por 2 liście
seler 2 liście
ziemniaki 30 dkg
pieprz
przyprawa uniwersalna
natka pietruszki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kurkowa

Kroki postępowania

1
Kurki oczyścić, dowolnie pokroić, poddusić na maśle z dodatkiem posiekanego czosnku.
Krok 1 - Zupa kurkowa foto
2
Mięso zalać 2 litrami wody. Dodać do niego liście pora i selera, obrane i pokrojone w kostkę marchew i pietruszkę, a także kostkę bulionową. Gotować ok.10 minut.
Krok 2 - Zupa kurkowa foto
3
Mięso wyjąć z wywaru i pokroić w dużą kostkę.
Krok 3 - Zupa kurkowa foto
4
Pokrojone mięso wrzucić do wywaru. Dodać kurki i obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować tak długo, aż ziemniaki będą miękkie. Doprawić do smaku pieprzem i przyprawą uniwersalną.
Krok 4 - Zupa kurkowa foto
5
Zupę podawać posypaną posiekaną natką pietruszki. Jak ktoś lubi, może dodać do zupy śmietanę.
Krok 5 - Zupa kurkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 07.04.2013 18:39
wygląda bardzo apetycznie :)
Sroczka 06.03.2013 23:11
Ale ta zupa musiała być pyszna. Z chęcią bym zjadła.
pacpaw 09.11.2012 21:52
super zupka i to jeszcze z takimi grzybkami
Jastinka 08.03.2012 11:57
apetyczna
Renia1 26.02.2012 14:49
musi byc pyszna
ziutula
ziutula 23.12.2011 23:48
mam jeszcze parę porcji zamrożone i po świętach zupka jak marzenie...
kokoszka
kokoszka 20.12.2011 13:18
pyszności :)
Weronika_eM 05.09.2011 20:56
pyszna zupka
Anna146 05.09.2011 19:27
ta zupa po prostu musi być pyszna!
ewasylwia 05.09.2011 11:26
musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak