Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 gram
cebula 4 szt
pieczarki 300 gram
papryka 2 szt
Marynata do mięs pikantna Prymat 1 szt
boczek wędzony 300 gram
oliwa 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki

Pierś z kurczaka kroimy w średnią kostkę, boczek w plastry, zalewamy marynatą wymieszaną z oliwą i odstawiamy do lodówki na około 2 godziny, kilkakrotnie mieszając. Paprykę kroimy w kwadraty lub prostokąty, cebulę na talarki, a małe pieczarki płuczemy dokłanie. Pieczarki i paprykę mieszamy delikatnie z zamarynowanym mięsem i odstawiamy na 5-10 minut w ciepłe miejsce. Nadziewamy na szpadki na przemian mięso i warzywa. Pieczemy (najlepiej na grillu) około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.12.2011 17:58
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak