Pierś z pieczarkami i żółtym serem

Pierś z pieczarkami i żółtym serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podwójna pierś z kurczaka

    2 szt
  • pieczarki

    200 g
  • żółty ser

    200 g
  • sól i pieprz

    do smaku
  • jajka

    2-3 szt
  • mąka do obtaczania

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi umyć i osuszyć.
Każdy filet naciąć tak aby po rozłożeniu miał kształt dużego płata mięsa, rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć.
Pieczarki oczyścić. pokroić w kostkę i przesmażyć na odrobinie oliwy.
Przestudzić pieczarki i do nich zetrzeć żółty ser.
Posolić i popieprzyć farsz do smaku.
Farsz podzielić na 4 części, każdą część ułożyć na środkowej części fileta,założyć jeden bok a następnie drugi.
Piersi obtoczyć w mące, zoztrzepanym jajku z odrobiną soli i na koniec w pokruszonych płatkach wymieszanych z dwiema łyżkami mąki.
Smażyć na głębokim tłuszczu na niewielkim ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jeanette_v

27.03.2012 21:10
Super potrawa.

agabi

10.01.2012 11:18
wygląda bardzo ładnie, może jutro wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat