Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosól

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

korpus z kury 1 szt
skrzydełka kurczaka 6 szt
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
seler 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
ziele angielskie 8 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 szt
papryczka chili 3 szt
pieprz ziarnisty 10 szt
sól 2 szczypty
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka na oko
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Rosól

Korpus i skrzydełka dokładnie czyścimy, płuczemy, zalewamy 2 litrami zimnej wody, zagotowujemy i od razu zmniejszamy ogień, aby rosól tylko drżał, solimy 2 szczyptami soli. Gotujemy około 3 godzin. Dodajemy pozostałe przyprawy (z wyjątkiem kucharka) i włoszczyznę. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie i doprawiamy kucharkiem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 01.02.2012 00:15
najlepszy na ?wiecie roso?ek
gusia1000 06.12.2011 17:49
Lubię go.
ajres 25.09.2011 20:15
dzis byl u mnie
Justyna/HerLife 10.09.2011 09:29
Idealny na niedzielny obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak